Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Evlerde, ustalıkyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve kolay halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi kucakin kullanılmakta olan önemli bünyelar arasındadır.

Hem yangın merdivenleri hem de yangın kapıları muhtevain mühendislik faktörleri alışverişletilmelidir. Yangın merdivenleri gaz, ısı ve dumana dayanıklı yangın kapıları ile donatılmalıdır.

Bir yapıda kullanılan şerik merdivenlerden yangın ve diğer acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri gayrı kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir dokumadadır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin duman ve alevden korunması, yangın zonları beyninde yangın ve kötüın intikalinin önlenmesi muhtevain kullanılan insanların hayat ve varlık güvenliğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbeyıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, Yangın Merdiveni Kapısı uluslararası standartlara akla yatkın olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Ayrıca, astım ve bronşit kabil solunum yolu hastalıklarıyla birliklı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın huzurısilsile firmalar yangın kapısı deney raporlarına da ehil olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve kaideında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılır.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya müstacel bir manzara çabucak insanların hafif bir itmesi ile içeriden hariçya yakınlarında açılmaktadır.

Yangın en muhataralı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, beşer tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi şeşnda tutulması yaşamsal önem taşımaktadır.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen duhullere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında yaşantı kurtarıcı olabilseler de çalma girişimleri için muhataralı olabilirler.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanmaını da beyan etmek, nite davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini risk teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Report this wiki page